Duyuru
Bildiri Yazım Kuralları
14 Ocak 2020 | 00:22

Özet ve Bildiri Yazım Kuralları

1.     Bildiri özet ve metni, Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan Yazım Kılavuzu’ndaki esaslar dikkate alınarak hazırlanmalıdır.

2.     Çalışmada, başlık büyük harfle koyu olarak ortalı yazılmalı, hemen altında sağa dayalı olarak yazarın adı-soyadı yer almalıdır. Sayfa altına verilecek numarasız açıklama dipnotunda (*) sırası ile akademik unvan, kurum ve e-posta adresi bulunmalıdır.

3.     Metinde, başlık ve yazar adından sonra 250-300 kelimelik Türkçe özet yer almalıdır. Bildiri metni Times New Roman fontuyla 12 punto olarak yazılmalıdır.

4.     Özet, bildiriyi net bir şekilde yansıtmalı, metinde bulunmayan bilgi özette yer almamalıdır. Çalışmanın amacı, temel uygulamalar, ana bulgular ve sonuç kısaca belirtilmelidir.

5.     Metin, Microsoft Word programında ve A4 kâğıt boyutuna göre bloklanarak yazılmalı; alt, üst ve sağdan 3, soldan 4 cm boşluk bırakılmalıdır. Sayfa numaraları metinden 1 cm aşağıda verilmelidir.

6.     Metin 1,5 satır aralığıyla yazılmalıdır. Paragraf aralığı önce 6, sonra 6 punto olarak ayarlanmalıdır.

7.     Referanslar metinde parantez içinde yazar soyadı, yayın yılı ve sayfa numarası biçiminde (Köprülü 2004: 50) gösterilmelidir. Kaynakçada tam künye verilmelidir.

        Kitaplar: SOYADI, adı (basım yılı): Kitap Adı (italik), yayın yeri ve yayınevi şeklinde verilmelidir:

        KÖPRÜLÜ, Fuad (2004): Saz Şairleri, Ankara, Akçağ Yayınevi.

        Ansiklopedi maddesi/ makale/ bildiri/ kitap bölümleri: SOYADI, adı (basım yılı): tırnak içinde "bildiri/ kitap bölümü/ makale adı", Dergi/Kitap/Ansiklopedi Adı (italik), yayın yeri, cilt ve sayısı, sayfa şeklinde verilmelidir:

        KÖPRÜLÜ, M. Fuad, (1926): "Selçukîler Devrinde Anadolu Şairleri: Hoca Dehhânî", Hayat Mecmuası, Sayı 1, s. 4-5.

8.     Bildiri metinleri 12 sayfayı geçmemelidir.

background image